Babyshower idéer

Det kan godt være svært at finde på idéer til babyshowers. Især hvis du gerne vil prøve at finde på noget unikt. Fordi hvad kan du egentlig komme på, og hvad for nogle ting til et babyshower har du egentlig brug for?

Vi vil gerne prøve at hjælpe dig lidt på vej, og derfor vil vi forslå en masse babyshowers idéer, som du forhåbentlig kan finde noget inspiration i. Husk dog på, at et babyshower kan være lige præcis, hvad den kommende mor og hendes venner finder hyggeligt – så der er ikke én bestemt måde, du skal holde et babyshower på. Men glem ikke at tage højde for, at der trods alt er en baby under-vejs, og hvad den kommende mor kan og ikke kan gøre.

1) Inviter både kvinder og mænd

Babyshowers er traditionelt kun for kvinder, men du kan blande tingene ved også at invitere den kommende fars venner. Hvis du vælger at gå denne vej, skal du overveje ting som:

 • Lidt mere neutrale dekorationer
 • En række madvarer, som alle vil nyde
 • Drikkevarer (både med og uden alkohol)
 • Spil (partnerspil er oftest bedst)

Med den rigtige planlægning kan et babyshower for begge de kommende forældres venner være en sjov afvigelse fra det normale.

2) Tænk uden for huset

Hvis vejret er godt, kan du holde festen udenfor. Tænd op for grillen, og planlæg nogle spil, der kan leges udendørs, som for eksempel vandballonkast eller frisbeegolf. Idéer til et babyshower, der holdes udenfor, er der mange af!

3) Arranger en buffet

Leder du efter en super enkel måde at smide et babyshower på? Inviter alle til en buffet. Uanset om det er morgenmad, brunch, frokost eller middag, tager en buffet alt besværet med at tilberede mad til 20 (eller mere). Reserver et stort rum bagerst i en lækker restaurant, hvor der er plads til alle, og hvis du er heldig, kan du få lov til at dekorere rummet – på den måde kan du stadig gøre det lidt personligt, men du slipper også for at skulle have styr på alt for mange ting til babyshoweret.

4) Hold et ”Just-For-Mom-shower”

Hvis dette er den gravides anden, tredje eller fjerde baby, har hun måske ikke brug for babyting, eller hun vil måske bare købe de få ting, hun har brug for selv. I så fald skal du kaste et ”just-for-mom-shower” med fokus på gaver kun til hende!
Fortæl gæsterne, at gaverne kun skal være rettet til moren, og hvis I mangler lidt inspiration til, hvad det kan være, så kommer der nogle forslag her:

 • Et lys og en bog til en afslappende aften
 • Barsel-pyjamas som hun kan putte sig i
 • Et restaurantgavekort til en aften før eller efter babyen kommer
 • En opskriftbog
 • Kompressionssokker for at få hende gennem graviditeten

5) Forkæl den kommende mor til babyshoweret

Apropos, at babyshoweret skal fokusere på den kommende mor, hvad med at gøre disse ting un-der festen – det er helt sikkert nye og unikke idéer til et babyshower:

 • 30 minutters massage
 • Manicure
 • Pedicure
 • Ansigtsbehandling

Det lyder dejligt afslappende, ikke? Saml veninderne og gå ud en dag på en lækker salon, hvor alle får en fuld skønhedsbehandling. Når alle er afslappet, kan I vælge at tage videre ud til yndlings dessertbutikken for at hente en masse slik, kage og andre lækkerier.

6) Vælg et tema til gaverne

I stedet for at vælge et tema, der bestemmer dekorationer og farver, hvorfor ikke gøre noget nyt og vælge et tema til gaverne? Gæsterne kan medbringe gaver, der falder ind under dette tema.
Eksempler på temaer kunne være:

 • Bleer og hudpleje
 • Bøger og digte
 • Tøj og sko
 • Legetøj

7) Hold et teselskab

Kan du huske teselskaberne, du holdt, da du var barn? Og ved du, om det er noget, den kommende mor også elskede, da hun var lille? Hvis ja, så har du muligheden for at holde et rigtig teselskab! Skriv i invitationen, hvad I skal lave, og hvad gæsterne skal have på. Få fat i en masse fint porce-læn, små te sandwich og smukke tekander og tekopper og pynt op, så I får det fineste tebord.

8) Spil de rigtige spil

De rigtige spil kan være med til at afgøre, om babyshoweret er sjovt eller ej. Derfor har vi lavet en lille liste med idéer til lege til et babyshower:

 • Lad hver gæst medbringe et babybillede og derefter skal de gætte, hvem der er hvem.
 • Forbind babynavne med deres kendte forældre.
 • Skriv ned babyegenskaber (for eksempel øjne, IQ, temperament, hårfarve og så videre), og lad den kommende mor skrive ned, om hun vil have, at babyen skal få disse træk fra hende eller faren.

9) Gør det til en pigeaften

Inviter den fremtidige mor tætteste veninder, gør jer selv klar med flotte kjoler og høje hæle og tag ud en aften i byen. Hvis den kommende mor ikke helt kan holde til en tur i byen, kan en mulig-hed også være at tage ud og spise på en fancy restaurant. Det er også en fin idé. Uanset hvilket sted du vælger, er målet, at æresgæsten skal have en behagelig, afslappende aften med sine bed-ste venner.

10) Hold et brunch babyshower!

Brunch – tiden mellem morgenmad og frokost – er en utrolig afslappet tid på dagen. Det er det, der gør det til et ideelt tidspunkt for et babyshower! Lav små morgenmadsretter, såsom æg, ba-con og pandekager til en let menu og anret det flot på et bord. Denne idé til et babyshower vil alle gæster helt sikkert elske!

11) Skriv på bleer

Når du har en baby, virker det til, at der altid er en beskidt ble at skifte! Gør disse fremtidige ble-skift mere interessante og sjove for mor og far med denne sjove babyshower-aktivitet.
Giv gæsterne en ble hver (sørg for, at de er det mærke, som forældrene vil bruge på deres babys sarte hud) og nogle permanente tuscher. Derefter skal gæsterne skrive opmuntrende eller sjove beskeder til mor og far på bleen. Dette vil helt sikkert få forældrene til at smile flere måneder fremme i tiden – hvilket er helt perfekt, nu hvor der er tale om bleskift.

Find meget mere til babyshower hos www.babyshower.dk