Babyshower kort

Ved alle festlige begivenheder giver det sig, at der skal medfølge et kort sammen med gaven. Men hvad skal der lige præcis stå i et kort til et babyshower? Babyshower er jo et relativt nyt fænomen i Danmark, og derfor er der mange, der ikke før har været til det. Derfor er det naturligt, at der opstår noget tvivl, om hvad der for eksempel skal stå i et kort til et babyshower.
Heldigvis vil vi prøve at hjælpe dig med at finde ud af, hvad du helt præcis kan skrive i et babyshower kort.

Tillykke med babyen! Men hvad ellers skal der stå i kortet?

Selvfølgelig er det altid en god idé at lykønske de kommende forældre med deres baby, og derfor kan teksten: ”Tillykke med babyen” altid være en god start. Men hvad mere kan du skrive som tekst i et babyshower kort? Vi vil komme med et par forslag herunder på konkrete ting, du kan skrive i kortet.
Hvis du gerne vil holde det lidt formelt og kort, er det altid en god en god idé at gå efter at skrive en simpel tekst i babyshoweret kortet. Det kan for eksempel være ting som:

 • “Jeg er så glad for jeres vegne.”
 • “Jeg ønsker alt det bedste for jer og jeres fremtidige baby.”
 • “Jeg kan ikke vente med at møde babyen!”

 

Du kan også vælge at sætte fokus på din glæde ved, at du får lov til at dele sådan en spændende tid med de kommende forældre. Dette kan du for eksempel udtrykke ved at skrive ting som:

 • “Jeg er så glad for, at jeg kan være her for at dele denne spændende tid med jer.”
 • “Det betyder så meget at være her med jer, når I gør jer klar til at byde velkommen til et dyrebart nyt liv.”
 • “Jeres babyshower er en fest, jeg ikke ville gå glip af for noget andet i verden!”

 

Hvis du er meget tæt med de kommende forældre, kan du også vælge at have fokus på dem i kortet. Du kan for eksempel skrive ting som:

 • “I to vil uden tvivl blive vidunderlige forældre!”
 • “Babyen er så heldig at få jer som forældre.”
 • “Hvilken heldig baby, der er født i en familie så fuld af kærlighed.”
 • “Med to kærlige forældre som jer vil jeres baby have det hele.”

 

Er du kreativ? Så skriv et digt!

Hvis du er den kreative type, hvorfor så ikke skrive et lille digt til babyen, som du kan putte i kortet? Det er en rigtig fin måde at gøre din hilsen personlig på, og barnet vil kunne gemme digtet, til han eller hun bliver voksen, og vil helt sikkert med glæde mindes det fine lille baby digt. Det er bare med at gå i gang med at lege med ordene, og se hvad der kommer ud af det. Når det kommer til kreativitet, er det jo heldigvis kun fantasien, der sætter grænser!

Hvordan skal kortet se ud?

Når du har fundet frem til, hvad du skal skrive som tekst i babyshower kortet, er det næste punkt at finde ud af, hvordan kortet skal se ud. Her er der nærmest uendelige muligheder at vælge imellem.

Hvis du ved kønnet, kan det ofte gøre det lidt nemmere at vælge et kort, da du så kan gå efter enten et lyserødt eller lyseblåt farve kort afhængig af kønnet. Det er dog ikke selvskrevet, at du får kønnet at vide, men heldigvis findes der også en masse forskellige kort til babyshowers, der er kønsneutrale.

Du kan altid vælge at gå efter et helt simpelt kort med rene linjer, men det er bestemt også mu-ligt at vælge et kort, der er formet som for eksempel et hjerte, en stork eller noget helt tredje.

Gå efter det kort, som du synes matcher din personlighed og væremåde. Et kort til et babyshower bliver ofte gemt af forældrene, og det vil derfor være rigtig fint, hvis de allerede bare ved at se på kortet, kan huske, hvem det er fra.

Hvad så når barnet er født?

En ting er et kort til et babyshower, men hvad skal der stå i en tekst i et kort til nybagte forældre og deres lille ny? Her kommer det også an på dit fokus. Du kan vælge at skrive kortet til de nybagte forældre, til familien som helhed eller kun skrive en tillykke tekst til den nyfødte.

Hvis du gerne vil have fokus på at skrive et kort til de nybagte forældre, kan du skrive ting som for eksempel:

 • “Så glad for jeres vegne! Det er en utrolig heldig baby. ”
 • “I to fortjener enhver lykke, som denne baby vil give jer.”
  Hvis fokusset er på familien som helhed, kan du skrive ting som:
 • ”I bliver den dejligste og kærligste familie.”
 • ”Jeg ønsker alt det bedste i fremtiden for jeres lille familie.”

Er dit fokus kun på at skrive en tekst i et kort til den nyfødte baby? Så kan du skrive ting som dette i et fint lille babykort:

 • “Velkommen til verden, lille du! Jeg er så glad for, at du er her!”
 • ”Jeg glæder mig så meget til at lære dig at kende og se dig vokse op.”


Det er altid en god idé at huske på, at selvom du måske er ivrig efter at møde den lille ny, kan det godt være, at de nybagte forældre gerne vil have lidt alene tid. Derfor er det vigtigt at respektere deres tid og ikke presse for meget på med hensyn til besøg. Hvis du rigtig gerne vil give dem kortet og lykønske dem, kan du starte med at sende det til dem, hvor du blandt andet kan skrive, at du glæder dig til at møde babyen, og du har tid til det, så snart de har. På den måde føler de sig stadig set og lykønsket, men du giver dem også mulighed for selv at sige til, når de er klar til at få besøg. Dette er en ting, langt de fleste nybagte forældre sætter stor pris på.