Babyshower lege

En af de vigtigste ting til et babyshower er uden tvivl en masse forskellige lege. Men hvilken underholdning er bedst til et babyshower? Vi har prøvet at lave en liste, så du kan finde en masse inspiration til lege til babyshowers!

Ice breaker lege til et babyshower!

Hvis gæsterne til babyshoweret måske ikke kender hinanden så godt, kan det være en god idé at starte med nogle lege, der bryder isen lidt og får i gang i den gode stemning. Så her får du idéer til babyshowers lege, der er gode at starte festen med:

Gæt hvem?

Hvad du har brug for:

 • Et babyfoto af hver gæst, nummereret
 • Nummererede tomme papirer, en for hver gæst
 • Kuglepenne eller blyanter

Sådan spiller du:

Når du planlægger et babyshower, er en af de første ting, du skal gøre at sende en invitation til alle gæsterne. Når du sender invitationer ud, skal du samtidig bede alle om at medbringe et babyfoto af dem selv. Saml alle fotos i begyndelsen af festen – sørg før, at ingen andre end dig selv ser billederne. Senere skal du sende billederne rundt i lokalet med et nummer knyttet til hver enkelt. Giv de nummererede, blanke papirer til gæsterne og få dem til at gætte, hvem der er afbilledet på hvert foto.

Den gæst, der har gættet flest rigtige, vinder legen.

Du må ikke sige baby

Hvad du har brug for:

 • 5 tøjklemmer pr. gæst

Sådan spiller du:

Når gæsterne ankommer, skal du sætte fem tøjklemmer på dem og forklare en enkelt instruktion: Du må ikke sige ordet “baby”. Få dine gæster til at holde ørerne åbne, og hvis de hører nogen sige ordet “baby”, kan de tage en af denne persons tøjklemmer væk. Den gæst, der har flest tøjklemmer i slutningen af babyshoweret, er vinderen. Denne enkle babyshower leg er sjov, og det giver gæsterne en mulighed for at interagere på en anderledes måde.

Sjove lege til babyshoweret

Når isen er brudt, så kan du gå videre med nogle andre lege – og der er ikke noget, der slår, når en masse mennesker griner og har det sjovt sammen. Med disse babyshowers lege er du sikret et godt grin fra gæsterne – og noget der helt sikkert vil blive snakket om til senere begivenheder!

Slip ikke (ægge)babyen

Hvad du har brug for:

 • Et æg til hver gæst
 • Maling, madfarve, tuscher, pensler, og så videre
 • En stor træske til hver gæst

Sådan spiller du:

Bed gæsterne om at dekorere et æg, så det ligner en baby ved hjælp af maling, madfarve eller anden dekoration. Lav derefter et løb, hvor hver gæst bærer ”æggebabyen” på en ske. Skeen kan holdes i hånden eller mellem tænderne, og løbet kan være et almindeligt punkt-til-punkt løb eller et stafetløb. Dette spil kan være bedst at lave udenfor, men kan gøres indendørs, hvis du har et stort indendørs område, der tåler lidt griseri. Et godt tip er at sørge for, at æggene er helt hårdkogte – det tager det værste svineri.

Vi skal have en baby!

Hvad du skal bruge:

 • Balloner
 • Små nåle eller stift nåle

Sådan spiller du:

Del gæsterne op i hold på fire eller fem, og giv hver gæst en ballon. Når du siger “start”, skal den første fra hvert hold pusten ballonen op og stikke den under hendes trøje. Derefter skal den næste person på holdet puste hendes ballon op og putte den under hendes trøje og så videre, indtil alle holdmedlemmerne har balloner under deres trøjer. Derefter skal den første person ved hjælp af en nål springe sin egen ballon gennem hendes trøje, og derefter gør den anden person det samme og så videre. Det første hold, der popper alle ballonerne, vinder spillet. Hvis du foretrækker ikke at bruge nåle, kan du vælge at gæsterne skal bumpe deres “maver” mod hinanden for at sprænge ballonerne.

Livlige lege til babyshoweret

Hvis du føler, at det er tid til, at gæsterne kommer op og rører sig lidt, er det helt perfekt med nogle livlige lege! Du kan her finde inspiration til lege til babyshoweret, der kan få pulsen lidt op.

Ballon Baby Twister

Hvad du har brug for:

 • Balloner
 • Et Twister-spil (måtte og spinner)

Sådan spiller du:

Lad hver deltager puste mindst en ballon op og læg den under deres trøjer for at lave en “baby”. Spil derefter en sjov omgang Twister. Du kan give præmier for den mest snoede stilling, de fleste balloner, der bæres under trøjen, og det mindste antal ødelagte eller faldne balloner. Lad den kommende mor sidde i en stol og være dommer, mens hun nyder alt det sjove.

Quiz og gættelege til et babyshower

Der er ikke noget, der slår en god omgang quiz og gættelege. Derfor er det også oplagt, at nogle af legene består af en babyshower quiz. Der findes mange forskellige former for quiz og gættelege, som du kan finde inspiration til herunder.

Mor eller far quizzen

Hvad skal du bruge:

 • Papir hvor spørgsmålene og svarmulighederne står på, en til hver gæst
 • Kuglepenne eller blyanter, en til hver gæst

Sådan spiller du:

Inden festen begynder, skal du have forberedt en masse spørgsmål, hvor svarmulighederne altid er de samme: er det mor eller far? Spørgsmålene kan være ting som: Hvem skifter den første ble? Hvem bliver mest pylret? Hvem kommer barnet til at ligne mest?

Send papirerne med spørgsmålene rundt til gæsterne og lad dem sætte ring om det, de tror er det rigtige svar. Efter alle har svaret skal du få de kommende forældre til at tage quizzen, hvor de i fællesskab skal svare på spørgsmålene. Den gæst, der har flest rigtige i forhold til de kommende forældres svar, har vundet.

Gæt mavens omkreds

Hvad skal du bruge:

 • En masse snor
 • Et målebånd

Sådan spiller du:

Denne leg er rigtig simpel. Du skal få alle gæsterne til at gætte omkredsen på den gravides mave. Den omkreds, de tror maven er, er den længde, de skal klippe snoren i. Når alle har gættet, så tag målebåndet og mål omkredsen. Den der er tættest på vinder.

Find alt til dit babyshower hos www.babyshower.dk