Babyshower pynt

Til et babyshower hører der naturligvis en masse pynt med! Men hvordan skal du lige gribe det hele an? Det kan nemlig godt virke lidt uoverskueligt til at starte med, når du skal finde pynt til et babyshower. Der jo nærmest uendelige muligheder at vælge imellem! Vil du købe babyshower pynt i en pakke, hvor du får det hele samlet, eller vil du hellere selv stå for at finde det forskellige steder henne? Hvor mange penge vil du bruge på babyshower dekoration? Og hvor meget skal du egentlig have af hver ting?

Det er helt forståeligt, hvis du synes, at det kan være lidt svært at overskue at finde babyshower pynt, men netop derfor vil vi gerne prøve at hjælpe dig! Vi har lavet en lille guide, der tager dig i hånden helt fra starten af, så du kan finde frem til den bedst mulige pynt og dekoration, som passer perfekt til babyshoweret!

Første fase i oppyntningen

I den første fase starter du helt fra bunden, og langsomt bygger du på, så du finder frem til hvad for noget pynt og dekorationer, du kan vælge. Du laver simpelthen en plan.

Hvor skal babyshoweret holdes?

Før du begynder at planlægge, er det nødvendigt at beslutte placeringen af festen. Er det hjemme ved den kommende mor selv, eller er det måske på en restaurant? At vide, hvor meget plads der er til rådighed, og hvilke faciliteter du skal arbejde med, hjælper dig med at planlægge din dekoration.

Vælg et farvetema til dit babyshower pynt

At have et farvetema kan gøre det nemmere for dig at få konkrete idéer til pynt og dekoration til babyshoweret. Ved at have dette kan det gøre det nemt for dig at vælge farven på dekorationer – alt lige fra duge og servietter, til blomster og lys, til kager og konfetti.

Du kan gå med de klassiske temaer som: “Det er en dreng!” eller “Det er en pige”, hvor du forvandler rummet til en eksplosion af lyserød eller blå.

Hvis du dog ikke kender babyens køn, kan du vælge en mere kønsneutral farve som gul eller grøn eller dekorere med en jævn blanding af lyserød og blå.

Planlæg dit budget

Den næste ting du skal overveje, er dit budget, da det er med til at bestemme, hvor meget du egentlig har at gøre godt med, når du skal ud at købe pynten til babyshoweret. Her det en god idé at blive sikker på, om det kun er dig, som der står for det, der skal betale, eller om alle gæsterne er villige til at betale for det også. Dette er en god idé at få afklaret hurtigst muligt, så du ved præcis, hvor mange penge, du kan bruge på babyshower pynt.

Giv dig selv god tid

Al den planlægning og forberedelse tager tid – så sørg for at begynde at blive organiseret i god tid før selve dagen. Den sidste ting, du vil have, er at stresse dig selv ved at lade alt stå indtil sidste øjeblik. Ved at være i god tid sikrer du dig, at du ikke går over budgettet, og du faktisk får alt den pynt til babyshoweret, du har planlagt, du skulle have.

Anden fase

Efter du har lagt en plan, er tiden nu kommet til at udføre den. Derfor er der i anden fase fokus på, hvordan du bedst muligt dekorere rummet, så det er klar til festen.

Start udenfor

Bortset fra det rum, festen holdes i, bør du overveje at dekorere ydersiden af huset for at markere placeringen af babyshoweret for gæster og for at få feststemningen startet. Du kan for eksempel placer klaser af farvede heliumballoner (som selvfølgelig passer til temaet for festen) omkring skiltet eller ved hoveddøren for at indikere, at det er her, at festen er.

Hvis babyshoweret skal være en overraskelse for den kommende mor, skal du selvfølgelig ikke dekorere udenfor, hvis I først har planlagt at overraske hende, når hun kommer indenfor. Dette tager jo selve overraskelsen væk.

Sørg for at gavebordet og madbordet er klar

Det er altid en god idé at sætte gavebordet så tæt på indgangen som muligt – det gør det lettest for gæsterne at komme af med dem hurtigt. Madbordet skal derimod ikke stå for tæt på indgangen, eller andre døre for den sags skyld, for hvis der er varmt mad på bordet, så risikerer det at blive hurtigere koldt, hvis det står tæt på en dør, der åbnes hele tiden.

Pynt begge borde med en flot dug, der passer til farvetemaet og eventuelt nogle lys og guirlander, hvis der er plads til dette.

Dekorer væggene

Vægge og loft er den næste ting, du skal tænke på. Du kan for eksempel hænge bannere og flagkranse op langs væggene, sætte en masse balloner fast, og hænge en masse billeder op af de kommende forældre.

En meget sød idé er at hænge en tørresnor fra den ene side af rummet til den anden og bruge sikkerhedsnåle eller gammeldags tøjklemmer til at hænge babytøj som bodystockings, små sko, sokker og hagesmækker op på. En anden fin idé er at hænge skiver af tyl langs væggene fra gulv til loft. Dette skaber en smuk, næsten æstetisk effekt, der forvandler hele rummet.

Gør spisebordet til det centrale fokus

Bordet, hvor I skal spise, er midtpunktet for hele babyshoweret, så du bør lægge særlig vægt på at få det til at se godt ud.

Sørg for, at bordet er stort nok til komfortabelt at placere alle gæsterne og dække det med en flot dug og muligvis en bordløber. Drys konfetti eller placerer guirlander langs bordet, så det får en festlig stemning. Derudover kan du vælge at dekorere bordet med blomster og lys, der alt sammen passer til farvetemaet, som festen bliver holdt i.

Sørg for, at du har nok tallerkener, knive, gafler, skeer, glas og servietter så alle gæster har.

Hvis du følger disse trin, er du sikret, at du på en overskuelig måde kan finde frem til, hvilke slags babyshower pynt du skal have fat i – og samtidig sørge for at kunne pynte op med, så det ligner en million!